• Snel geleverd Snel geleverd en geïnstalleerd
  • automatische levering Automatische levering toners of cartridges
  • Wij denken met je mee Wij denken met je mee
  • eerlijke prijzen Eerlijke prijzen

Professionele printers voor op kantoor

Welke kantoorprinter past bij jouw bedrijf?

Scroll verder

Waar moet je op te letten bij het leasen of kopen van een kantoorprinter?

Een goede multifunctionele kantoorprinter, of zakelijke printer, is een printer die past bij de printbehoeften van jouw bedrijf. Goedkopere printers voor thuisgebruik voldoen vaak niet aan de juiste vereisten, aangezien deze printers niet zijn bedoeld voor regelmatige dagelijkse printopdrachten.

Bovendien zijn dit meestal inkjetprinters en deze printers gebruiken inktcartridges. Kantoorprinters daarentegen gebruiken toner. Inktcartridges zijn in gebruik minder voordelig dan de toner van een kantoorprinter. Lees hier meer over de werking van printers.

Printers zijn er in alle soorten en maten. Veel printers kunnen niet alleen printen, maar ook scannen, kopiëren en faxen. Bij het vinden van de ideale professionele printer, is het belangrijk om te weten wat jouw wensen zijn. Wij adviseren je graag bij het kiezen van geschikte zakelijke printers.

Professionele printer: laser of inkjet?

Je bent misschien wel bekend met een aantal verschillen tussen een laserprinter en een inkjetprinter. Hieronder gaan we in op de voor- en nadelen van deze twee printertypes in een zakelijke omgeving. Zo helpen we je om de beste kantoorprinter te kiezen voor jouw bedrijf: laser of inkjet.

Vrouw met papieren bij kantoor printer

Met een laserprinter op kantoor druk je snel en goedkoop af

Een laserprinter blinkt uit op gebied van snelheid en lage kosten per pagina. Voor de meeste professionele gebruikers ligt de keuze voor een laserprinter daarom voor de hand. Als er veel geprint wordt, bespaar je veel door een lagere kost per pagina. Bovendien hebben de toners van een laserprinter vaak een hogere capaciteit dan de cartridges van een inkjetprinter, waardoor je een toner minder vaak hoeft te verwisselen.

Kyocera-TASKalfa-2554ci multifunctionele printer

Met een inkjetprinter druk je af met superieure kleuren

Creatieve professionals, zoals architecten, ontwerpers en fotografen, stellen andere eisen aan een printer. Kleuren dienen perfect afgedrukt te worden, waarbij het volledige kleurbereik wordt weergegeven. Inkjetprinters zijn hier een stuk beter in dan laserprinters.
Snelheid en afdrukkosten zijn van ondergeschikt belang als het om het printen van ontwerpen of foto’s gaat.

Inkjetprinter voor op kantoor

Soorten kantoorprinters

Naast inkjetprinters en laserprinters is er ook onderscheid tussen het type printer:

  • Single function
  • Multifunctional

Wil je met een kantoorprinter meer dan alleen printen (single function), dan is een multifunctionele printer de beste keuze. Met deze printers kan je ook kopiëren en scannen.

Single function of multifunctional kantoor printer?

Een printer die ook kan scannen en kopiëren kan heel handig zijn, bijvoorbeeld als centrale printer die bij de receptie staat. Maar voor printers die op een kleine afdeling staan, zijn deze functies helemaal niet nodig. Het kan daarom zinvol zijn om te kiezen voor één of enkele grote multifunctionele printers (MFP’s) op een centrale plek in het bedrijf.

Kyocera-TASKalfa-6054ci multifunctionele printer

Deze alles-in-één printers zijn vaak voorzien van heel veel handige extra’s, zoals meerdere papierladen voor enveloppen of briefpapier, een automatisch nietjessysteem en de mogelijkheid om te scannen naar e-mail. Bovendien zijn deze apparaten bedoeld voor het printen van grote volumes; ze worden doorgaans door een groot aantal mensen gebruikt. Deze printers kan je aanvullen met finishers.

Dat betekent dat de toners voor een MFP lang meegaan en dat de printer is ingesteld op meerdere gebruikers. Een gebruiksvriendelijk display zorgt ervoor dat elke medewerker naar zijn eigen e-mailadres kan scannen en dat het printen met pincodes mogelijk wordt, om zo de veiligheid van documenten te waarborgen.

Duurzame kantoorprinter

Refurbished kantoorprinter leasen

Met een refurbished multifunctionele printer draag je bij aan een circulaire economie. De printer krijgt namelijk een langere levenscyclus. Bovendien kom je met een refurbished printer voordeliger uit.

Glazen wereldbol met natuur op achtegrond
Recycling met managed print services
Duurzame printer icoon

Voor elke afdeling de juiste kantoorprinter

Voor rustigere plekken op kantoor, is een grote multifunctionele printer misschien helemaal niet nodig. Ga daarom voor elke plek op kantoor na welke eisen er aan een printer moeten gesteld worden.

Heeft de sales of marketing afdeling behoefte aan prachtige kleurenafdrukken?

Kantoorprinter op de gang in het bedrijf

Dan ligt een inkjetprinter voor de hand, misschien zelfs met de mogelijkheid om op A3-formaat te printen.

Maar in het magazijn waar enkel pakbonnen geprint worden, is een zwart-witkantoorprinter de ideale oplossing. Hier moet maar één ding gebeuren: printen.

Printerkeuzehulp voor een kantoorprinter

Zonder de markt te kennen, is het vinden van de ideale printer behoorlijk lastig. Met de printerkeuzehulp helpen wij je graag al een eindje op weg. Beantwoord enkele korte vragen over het printgedrag in jouw bedrijf en bekijk direct een selectie van mogelijke geschikte kantoorprinters om te leasen.

Printerkeuzehulp
Contact Waar kunnen we je bij helpen?