• Snel geleverd Snel geleverd en geïnstalleerd
 • automatische levering Automatische levering toners of cartridges
 • Wij denken met je mee Wij denken met je mee
 • eerlijke prijzen Eerlijke prijzen

Wat kost een nieuwe professionele printer?

Scroll verder

Wat kost een printer?

De prijs van een printer hangt af van diverse factoren, zoals het papierformaat (A4 of A3) dat je standaard wil gebruiken en of je bijvoorbeeld in kleur wil printen. Uiteraard hangen de kosten ook af van het printertype.

De goedkoopste zakelijke printers zijn vooral printers die alleen A4-formaat in zwart-wit kunnen printen, zonder verdere opties.

Indicatie van aankoopprijzen van een professionele printer:

 • De aankoopprijs (instapprijs) van een eenvoudige professionele A4 zwart-witprinter is ongeveer: € 250*
 • De aankoopprijs van een eenvoudige professionele A3 multifunctionele kleurenprinter is ongeveer: € 1700*

(*) Dit zijn vanafprijzen van de instapmodellen.

Uiteraard kan je een professionele printer ook leasen. De kosten worden dan gespreid over de duur van het leasecontract.

Deze factoren bepalen voornamelijk de prijs van een printer:

 1. De functies van een printer: is printen voldoende of wil je de printer ook gebruiken voor kopiëren en scannen? Dan is er sprake van een multifunctionele printer (MFP).
 2. Welke papierformaten wil je gebruiken? Een A4-printer is meestal voordeliger dan een A3-printer. Met een A3-printer kan je ook op papierformaat A4 printen, andersom niet.
 3. Een zwart-witprinter is voordeliger dan een kleurenprinter.
 4. De afdruksnelheid. Sommige printers kunnen 20 pagina’s per minuut printen, terwijl andere printers 60 pagina’s per minuut of meer kunnen printen.

1. Functies van een printer

Een goedkope professionele printer is meestal een eenvoudige laserprinter die alleen in zwart-wit op A4-papier print. Dit zijn vaak ‘tafelmodel’-printers die je makkelijk op een bureau kan plaatsen. Ze zijn compact en licht.

Wil je de printer ook gebruiken om te kopiëren en te scannen? Dan moet je kiezen voor een multifunctionele printer. De voordeligste multifunctionele printer is een printer die alleen in zwart-wit op A4-formaat print. Multifunctionele printers zijn groter qua formaat en ook zwaarder.

Kopieren bij een printer

2. Een A3- of A4-printer

Een A3-printer print ook op A4-papier, andersom niet. Een A3-printer is vaak een multifunctionele printer. Zowel een A4- als een A3-printer kan ook op kleinere papierformaten printen dan alleen A4, zoals bijvoorbeeld A5, A6, B5 en B6.

Je kan de papierlade hier meestal op instellen of, als dat niet het geval is, de handmatige invoerlade gebruiken.

Scan maken bij printer

3. Zwart-wit of kleurenprinter

Een zwart-wit (of monochrome) printer is voordelig qua aankoop en goedkoper dan kleurenprinters in een leasecontract. De kosten van zwart-witprints liggen namelijk lager dan de kosten van een kleurenprint.

Vaak kunnen deze printers ook dubbelzijdig printen, daarmee print je ook duurzamer.

Kleurpoeder voor een printer

Een kleurenprinter is een grotere investering dan een zwart-witprinter, maar je hebt het voordeel dat je zelf allerlei documenten in kleur kan printen, waaronder bijvoorbeeld folders. Deze hoef je dan niet apart als drukwerk te bestellen. Neem je een krachtige kleurenprinter, dan kan je zelf reclamemateriaal produceren. Daarmee bespaar je op drukwerk.

4. Afdruksnelheid

Eenvoudige zakelijke laserjetprinters printen doorgaans ongeveer 20 pagina’s per minuut. Print je regelmatig of veel, of print je vaak documenten bestaande uit vele pagina’s?

Dan is een snelle printer wenselijk. Zo zijn er ook kantoorprinters die 70 pagina’s per minuut kunnen printen.

Medewerker bij printer

Duurzame printer

Geef je de voorkeur aan een duurzame printer? Neem dan een kijkje bij onze refurbished printers. Dit zijn jonge printers van een bekend merk. Deze worden volledig gereviseerd en zijn klaar voor een tweede levenscyclus.

Multifunctionele printer Ricoh MPC 4504SP refurbished

Extra opties die mee de prijs van een printer bepalen

Vrijwel elke printer is uit te breiden met opties, zoals:

 • Extra papierlades: de prijs per papierlade is afhankelijk van de papiercapaciteit. Die kan variëren van 150 tot wel 500 vellen.
 • Een onderzetkast: deze biedt handige extra opbergruimte en is vaak voorzien van wielen, wat handig kan zijn bij het schoonmaken of verplaatsen van de printer.
 • Wifi-connectiviteit: met een wifi-connectie sluit je de printer moeiteloos aan op het wifi-netwerk van je bedrijf.

Extra opties multifunctionele printers

Naast bovenstaande opties kan je een multifunctionele printer nog verder uitbreiden met extra mogelijkheden, zoals aparte papierlades en finishers. Een finisher is een extra component die je aan de printer kan toevoegen en biedt functies zoals nieten, perforeren en het vouwen van boekjes. Ook biedt een multifunctionele printer meer mogelijkheden voor printoplossingen, zoals cloud printen, follow me-opties en document management.

Contact Waar kunnen we je bij helpen?