• Snel geleverd Snel geleverd en geïnstalleerd
  • automatische levering Automatische levering toners of cartridges
  • Wij denken met je mee Wij denken met je mee
  • eerlijke prijzen Eerlijke prijzen

Cloud printen

Scroll verder

Cloud printen

Cloud printen maakt het gebruik en beheer van verschillende printers makkelijker dan ooit. Gebruikers kunnen vanaf elke locatie printen, vanaf al hun apparaten. Een lokale printserver heb je dan niet meer nodig, want alles wordt online geregeld in de cloud. 123business adviseert je graag over een passende cloud-based printoplossing voor jouw bedrijf.

Altijd en overal printen

Medewerkers binnen de organisatie profiteren met cloud printen van meer vrijheid: ze kunnen vanaf elke locatie documenten naar de printer versturen. Cloud printen maakt namelijk gebruik van een koppeling met de Microsoft- of Google-accounts van de medewerkers. Dit zijn accounts waar medewerkers meestal dagelijks gebruik van maken, waardoor de stap klein is om deze accounts ook voor de printer te gebruiken.

Als een printopdracht in de cloud wordt geplaatst, wordt deze vervolgens direct doorgezet naar een printer op het bedrijfsnetwerk. Eenmaal terug op kantoor, zorgt de medewerker er met een korte bevestiging voor dat alle documenten direct uit de printer rollen.

Beheer zonder printserver

Als systeembeheerder regel je het volledige beheer van gebruikers en printers vanuit één overzichtelijk online portaal. Beheer wordt makkelijker dan ooit; zo worden nieuwe printers op het netwerk automatisch gedetecteerd en toegevoegd. Zelfs het installeren van benodigde drivers op de computer van een nieuwe medewerker regel je direct vanuit het beheerportaal.

Als beheerder krijg je inzicht in het gedrag en printgebruik en kan je verschillende rechten toekennen aan gebruikers of printers. Zo kan je het printen in kleur beperken om kosten te besparen of kan je instellen dat documenten vanaf een bepaald aantal pagina’s naar een specifieke printer worden doorgezet. Om dit soort rechten en beperkingen toe te kennen, was tot voor kort een dure printserver nodig. Cloud printen maakt dit mogelijk zónder lokale printerserver.

Veiliger printen

Via gebruikersprofielen kan je de printertoegang beperken en instellen voor verschillende groepen. Zo kan je bepaalde printers en functies alleen mogelijk maken voor specifieke gebruikers. Ook gebruikers zelf krijgen er een mogelijkheid bij om veiliger te printen. Zij kunnen er bij het geven van een printopdracht voor kiezen om hun document eerst in de wachtrij te plaatsen. Pas als de gebruiker daadwerkelijk bij de printer staat, kan de gebruiker zijn opdracht laten uitvoeren door deze te bevestigen. Dit vergroot de veiligheid van geprinte documenten aanzienlijk.

Lees meer over onze printeroplossingen.

123business helpt je met een oplossing voor cloud printen

Wil je ook de overstap naar cloud printen maken? 123business kan je daarbij helpen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies.