• Snel geleverd Snel geleverd en geïnstalleerd
  • automatische levering Automatische levering toners of cartridges
  • Wij denken met je mee Wij denken met je mee
  • eerlijke prijzen Eerlijke prijzen

Toners en cartridges

Scroll verder

Inktcartridges of toners?

Om professionele afdrukken te maken, zijn de juiste toners of inktcartridges onmisbaar. Wanneer gebruik je een toner en wanneer gebruik je een inktcartridge? Lees hier meer over de werking van printers.

Inktcartridges en inkjetprinters: de eigenschappen

Als je kiest voor een inkjetprinter, dan maak je gebruik van inktcartridges of inktpatronen. Het grote voordeel van inktcartridges is de uitstekende kleurweergave en het grote kleurbereik. Inkjetprinters zijn daarom populair in de grafische industrie zoals bijvoorbeeld bij fotografen, ontwerpers en bedrijven die hun eigen marketingmateriaal printen.

Dit printertype is zeer veelzijdig; zowel teksten als beeldmateriaal zien er perfect uit.

Een nadeel van inkjetprinters is dat de prijs per geprinte pagina iets hoger ligt dan bij een laserprinter.

Inkjetprinter voor op kantoor

Inkt in de inktcartridge

Een inktpatroon bevat een kleine spons gevuld met vloeibare inkt. De inkt wordt tijdens het printen op het papier gespoten via kleine spuitkanaaltjes in de printkop. Deze kanaaltjes zorgen ervoor dat de inkt de gewenste lijnen en vormen van de letters of afbeeldingen vormt.

Verschillende inktcartridges

Hierdoor komen de documenten uit de printer zoals je ze op het scherm voor je ziet. Inktcartridges zijn beperkt houdbaar, doordat de vloeibare inkt na verloop van tijd kan uitdrogen. Zeker als je niet vaak print, is de kans op uitdroging groot.

Inktcartridges met printkop

Toners en laserprinters: de eigenschappen

Als je kiest voor een laserprinter, dan maakt de printer gebruik van toners. Enkele voordelen van het printen met toners zijn de hoge snelheden die bereikt kunnen worden en de lagere prijs per geprinte pagina. Een toner heeft vaak een hogere capaciteit dan een inktcartridge en hoeft daardoor pas na een groter aantal pagina’s vervangen te worden.

Kyocera TASKalfa 3212i

Deze eigenschappen zorgen ervoor dat er op drukke kantoren vaak voor een laserprinter wordt gekozen. Een nadeel van laserprinters is dat het kleurbereik minder groot is, waardoor foto’s en kleurenafbeeldingen er minder goed uitzien dan bij een inkjetprinter.

Meerdere laserprinters op de gang

Poeder in toners

Toners bevatten geen vloeibare inkt, maar kleurenpoeder. De laserprinter projecteert het document op een onderdeel in de printer, namelijk de drum. Deze drum is een elektrisch geladen rol, waar het tonerpoeder volgens het aangegeven patroon aan blijft plakken. Met behulp van hitte wordt het poeder op papier afgedrukt.

Tonerpoeder in flessen

De drum zorgt ervoor dat de tekst of de afbeelding op het papier komt. Door middel van statische elektriciteit brengt de lichtgevoelige rol van de drum het tonerpoeder over op het papier. Het tonerpoeder hecht vervolgens aan het papier door middel van warmte en druk.

Drum met toner

Het is afhankelijk van welke laserprinter je hebt of de drum onderdeel is van de toner, of dat deze los te koop is. Toners met drum zijn vaak duurder in de aanschaf, dus het is goed om vooraf te checken welk soort toner jouw printer nodig heeft.

Tonerpoeder kan niet uitdrogen, waardoor toners lang meegaan. Moet de drum of toner toch vervangen worden, dan krijg je hiervan een melding op het scherm van de printer.

Drum met toner voor een printer

Toners en inkt bij 123business

Als je een nieuwe of refurbished printer bij ons least of koopt, krijg je de juiste cartridges of toners automatisch toegestuurd zodra je ze nodig hebt. Door het verbruik van jouw printers te monitoren, weten wij precies wanneer dat is. Bovendien kiezen wij altijd voor het gebruik van XL-toners en -cartridges. Deze gaan langer mee, waardoor je ze minder vaak hoeft te vervangen en langer kan blijven printen.

Levering van toners en inktcartridges

Als onderdeel van 123inkt, heeft 123business toegang tot een enorm magazijn met toners, inktpatronen en andere printerbenodigdheden. 123inkt is al jarenlang marktleider op het gebied van de online verkoop van printerbenodigdheden en heeft meer dan 4 miljoen klanten in Nederland en België. Je profiteert daarom steeds van zeer snelle levertijden.

Contact Waar kunnen we je bij helpen?