• Snel geleverd Snel geleverd en ge├»nstalleerd
  • automatische levering Automatische levering toners of cartridges
  • Wij denken met je mee Wij denken met je mee
  • eerlijke prijzen Eerlijke prijzen

Onderhoud van de kantoorprinters

Scroll verder

Het onderhoud van de printers in jouw bedrijf

Een kantoorprinter bevat veel onderdelen en bij frequent gebruik kunnen onderdelen sneller slijten. Bij onderhoud kan je denken aan:

  • Het reinigen van looprollen
  • Het verwijderen van stof in de printer
  • Het updaten van de firmware van de printer

Firmware is specifieke software die is ontworpen voor bijvoorbeeld een printer. Net als veel andere software wordt firmware met enige regelmaat ge├╝pdatet. Hierdoor ben je verzekerd dat de printer goed blijft functioneren en blijft samenwerken met softwarepakketten zoals Windows.

In het algemeen kan je stellen dat printers ongeveer eens in de 2 jaar een onderhoudsbeurt nodig hebben. Daarmee verleng je niet alleen de levensduur van de printer, maar vooral ook de kwaliteit van de afdrukken.

Vreemde lijnen of vegen op prints

Na verloop van tijd kan het gebeuren dat kleine stukjes toner en papiervezels zich ophopen in de printer. Daardoor ontstaan vreemde lijnen of vegen op de afdrukken die je maakt. Dat is een signaal om de printer te laten schoonmaken.

Sommige printers beschikken over een reinigingsfunctie waarmee ze zichzelf kunnen reinigen, wat dit probleem vaak verhelpt.

Onderhoudskits voor printers

Voor sommige printers zijn onderhoudskits of maintenance kits beschikbaar. Deze kits bevatten diverse onderdelen die vervangen kunnen worden. Met deze kits wordt de conditie van de printer op peil gehouden.

De printers geven vaak zelf aan wanneer het tijd is voor een onderhoud. Als deze melding verschijnt, kan je de printer nog steeds gebruiken, maar het is wel belangrijk om de onderhoudskit zo snel mogelijk te installeren. Maak een afspraak met ons en onze technicus komt zo snel mogelijk langs om de kit te installeren.

Onze onderhoudsservice

Je wil zorgeloos kunnen printen, maar zonder je te hoeven verdiepen in de werking van een printer. Daarom staat ons enthousiaste team van printerspecialisten klaar om je te ondersteunen wanneer dat nodig is. Onze technici kennen alle ins en outs van jouw printer(s) en hebben elke storing al eens gezien.

Bij vragen of problemen kan je rekenen op directe telefonische ondersteuning, hulp op afstand of een bezoek van een gecertificeerde technicus die het probleem ter plaatse oplost. Wij blijven op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van printers en onze technici volgen geregeld trainingen om hun kennis up-to-date te houden.

Problemen met de printer of onderdelen die vervangen moeten worden, mogen de bedrijfsprocessen natuurlijk niet in de weg staan. Daarom streven wij altijd naar de snelst mogelijke service. Als onderdeel van 123inkt hebben wij toegang tot een enorm magazijn met supplies voor bijna elke printer op de Belgische markt. Zo is er vrijwel geen sprake meer van wachttijden voor vervangende onderdelen en kunnen wij het probleem snel voor je oplossen.

Meer weten?

Meer weten over de service van 123business? Neem vrijblijvend contact met ons op.